Τζαζ

Μπροστά στο μέγεθος της εξέλιξης της μουσικής και του ρόλου της κιθάρας τον τελευταίο αιώνα, δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε “ποιοι είμαστε εμείς” μέσα σε όλη αυτή την “κίνηση” του ήχου και της πληροφορίας. Η εποχές μας ωθούν σε μια προσέγγιση πέραν της πεπατημένης αναζήτησης “καλών” εκτελεστών και το κάλεσμα στην αναζήτηση της προσωπικότητας του καθενός μας μέσα στο σύνολο,είναι ιδιαίτερα έντονο. Όπως στα πρώτα βήματα ενός ανθρώπου, έτσι και στο κάθε αντικείμενο με το οποίο καταπιάνεται κάποιος, τα βασικά βήματα είναι παρόμοια. Μίμηση, κατανόηση, καινοτομία. Κι όλα αυτά με το “χρέος” να μείνουμε ειλικρινείς και πιστοί σ όλη τη διάρκεια, στις βασικές αρχές της κάθε Τέχνης. Τα είδη, τα στυλ, το υλικό προς μελέτη και ότι μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος στην πορεία του, μπορούν να γίνουν μέρος αυτής της διαδικασίας.

Θοδωρής Κότσυφας

 

Ο Θοδωρής Κότσυφας γεννήθηκε το 1985 στην Νάουσα Ημαθίας. Η ενασχόλησή του με τη μουσική ξεκίνησε σε ηλικία 6 ετών. To 2003 εισάγεται στο τμήμα μουσικών σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου από όπου και αποφοίτησε το 2009 στην κατεύθυνση εκτέλεσης, Τζαζ κιθάρα.

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου, παρακολούθησε μαθήματα και σεμινάρια με κάποιους από τους σημαντικότερους μουσικούς την εγχώριας αλλά και διεθνούς σκηνής ενώ το 2008 πήρε μέρος στο IASJ (International association of schools of jazz) στην Ρίγα της Λετονίας.

Το 2011 μετακομίζει στη Αθήνα και έκτοτε έχει συναργαστεί με μουσικούς όπως: Γιώργος Κοντραφούρης, Τάκης Πατερέλης, J.D. Walter, Tivon Pennicott, Δήμος Δημητριάδης, Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης, Δημήτρης Τσάκας, Αντώνης Ανδρέου, Γιώργος Γεωργιάδης, Olivier Temime κ.α.

Είναι μέλος των “Next Step Quintet” που σύντομα κυκλοφορούν την δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά, ενώ παράλληλα εμφανίζεται με το σεξτέτο και το τρίο του, με το Michalis Katachanas quartet και διάφορα σχήματα σε χώρους και φεστιβάλ.

Έχει ηχογραφήσει σε διάφορα project σαν sideman, ενώ διδακτικά έχει συνεργαστεί με σχολές και μουσικά σχολεία σε διάφορες πόλεις.


EnglishGreek